Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Віталій Шпак: 21 буковинець задекларував доходи понад один мільйон гривень

опубліковано 17 червня 2020 о 15:50

Сьогодні, після «карантинної перерви», начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак дав прес - конференцію журналістам місцевих ЗМІ. Під час якої розповів про податкові преференції для бізнесу під час карантину та хід декларування доходів буковинцями.

Користуючись нагодою, Віталій Шпак запропонував представникам ЗМІ нагадати мешканцям Буковини, що деклараційна кампанія для тих, хто має подати декларацію у обов’язковому порядку триватиме до 30 червня 2020 року включно.

За словами посадовця декларацію мають подавати не всі громадяни, а лише ті, які у 2019 році отримали доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Натомість громадяни, які мають право на податкову знижку, зможуть подавати декларацію до кінця поточного року.

Особливо Віталій Шпак акцентував увагу громадськості, що переліки ймовірних декларантів уже сформовано за даними форми 1 – ДФ та відомостями, що надійшли з інших державних установ та нотаріусів і тому краще подати декларацію добровільно, щоб уникнути застосування фінансових санкцій.

Також під час заходу очільник проаналізував внесок до бюджетів від минулорічної кампанії декларування та попередні підсумки кампанії декларування цього року, а також повідомив, що серед буковинських декларантів уже є 21 громадянин – мільйонер.

Окремо начальник ДПС області роз’яснив про внесені зміни до норм ПКУ щодо карантинних пільг. Серед яких назвав звільнення від сплати ЄСВ на три місяці та незастосування штрафних санкцій за несвоєчасну сплату. Звільнення від сплати плати за землю і податку на нерухомість у березні, накладення мораторію на проведення документальних та фактичних перевірок.

Разом з тим звернув увагу, що не діє мораторій на проведення фактичних перевірок в частині порушення вимог законодавства : обліку, ліцензування, виробництва, зберігання та транспортування пального, спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів; цільового використання пального та спирту етилового платниками податків; обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівномірами - лічильниками; здійснення функцій, визначених законодавством у сфері виробництва і обігу спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, пального у разі отримання інформації про порушення та письмових звернень покупців.

Ще серед новацій норм ПКУ назвав звільнення від сплати ПДВ ввезення (постачання) ліків, медичних виробів та обладнання для протидії COVID-19, нульову ставку щодо сплати акцизного податку виробниками лікарських засобів, які здійснюють виробництво дезінфекційних засобів з використанням спирту етилового та надання компенсації суми ПДФО медичним працівникам утриманої з доходів у вигляді доплат до заробітної плати.

Наприкінці, прес-конференції Віталій Шпак відповів на запитання представників ЗМІ та подякував за плідну співпрацю.