Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємці Буковини сплатили до місцевих бюджетів 1,2 мільярди гривень податків

опубліковано 12 червня 2020 о 10:09

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області за п’ять місяців до місцевих бюджетів регіону надійшло 1222 мільйонів 843 тисяч гривень податків та платежів. Сума отриманих громадами податків на 3,5 мільйони гривень перевищує аналогічні показники минулого року.

Понад 66 відсотків у питомій вазі наповнення бюджетів громад краю складає податок на доходи фізичних осіб, а це 811,4 мільйонів гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року забезпечено приріст надходжень в абсолютній сумі 26,5 мільйонів гривень.

Також бюджетоформуючими сегментами фінансової самодостатності територіальних громад регіону є відрахування єдиного податку у розмірі 203,6 мільйонів гривень та надходження від майнових податків – 123,8 мільйонів гривень ( плата за землю - 106,8 мільйонів гривень, податок на нерухоме майно, відмінне від землі – 17,0 мільйонів гривень).

Крім того місцеві бюджети від бізнесу області отримали акцизного збору з роздрібного продажу підакцизних товарів -  40,9 мільйонів гривень; за користування лісом, надрами й водою – 17,1 мільйонів гривень, податку на прибуток – 15,4 мільйонів гривень, за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами місцеві бюджети отримали 4,7 мільйонів гривень.

«Забезпечення фінансової самостійності громад вкрай важливе в період боротьби з пандемією та подолання наслідків економічного сповільнення. Важливо, щоб позитивна динаміка податкових надходжень до місцевих бюджетів досягалася передусім за рахунок максимально ефективної співпраці та взаємодії представників місцевого самоврядування, платників податків та фахівців податкової служби. А в цьому можуть допомогти такі принципи, як податкова дисципліна та якісний сервіс», – зазначив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.