Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За одинадцять місяців місцеві скарбниці Буковини отримали понад 120 мільйонів гривень від ліцензованих товарів

опубліковано 16 грудня 2019 о 10:40

На Буковині власниками ліцензій на виробництво, оптової та роздрібної торгівлі спирту етилового, коньячного та плодового, алкогольними напоями та тютюновими виробами наразі є 2666 платників акцизного податку, яким станом на 01.12.2019 року, видано 4615 ліцензій. Про це повідомили у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Впродовж січня - листопада 2019 року від продажу лікеро-горілчаних та тютюнових виробів місцеві бюджети поповнились на 120,6 мільйонів гривень, зокрема за рахунок акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів місцеві громади отримали 107,3 мільйони гривень, що склало 112 відсотків доведеного індикативного показника,а це додаткових 11,5 мільйонів гривень. Всі територіальні управління виконали доведені індикативні показники.

Найбільшу суму роздрібного акцизу до місцевих бюджетів очікувано залучено від платників м. Чернівці – 80,7 мільйонів гривень.

Надходження від плати за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами за одинадцять місяців склали 13,3 мільйонів гривень, що на 0,5 мільйонів гривень більше доведеного планового показника.

Разом із тим,  за 11 місяців 2019 року у зв’язку з відсутністю чергового квартального платежу призупинено дію 126 ліцензій у тому числі : на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 83,  на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами – 30.

Нагадаємо, що згідно з Податковим кодексом України суб’єкти підприємницької діяльності, незалежно від форми власності, можуть провадити роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами у разі наявності відповідної ліцензії.
Ліцензію можна отримати, звернувшись до Центру обслуговування платників з відповідною заявою та необхідними документами за місцем провадження суб’єктом господарської діяльності. А відповідальним споживачам не буде зайвим перевірити наявність ліцензії в місці реалізації підакцизної продукції та марку акцизного податку на кожній одиниці товару.