Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинським платникам у ЦОПах адміністративні послуги надаються безкоштовно – 67,9 тисяч отримано цього року

опубліковано 28 листопада 2019 о 09:51

Наголошують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області та зазначають, що працівниками Центрів обслуговування платників впродовж 10 місяців 2019 року було надано понад 67,9 тис. адміністративних послуг.

У податковій службі акцентують, така кількість наданих сервісних послуг свідчить про те, що платники податків вже звикли до функціонування Центрів обслуговування платників у області, адже в них зосереджені всі послуги, необхідні платникам податків.

Зокрема: звірка про стан розрахунків з бюджетом, консультаційна допомога щодо порядку заповнення і подання податкової звітності та з питань ведення господарської діяльності, отримання різноманітних довідок, зокрема, про доходи, наявність або відсутність податкового боргу. Також можна дізнатися про реквізити рахунків для зарахування коштів в бюджети, подати для реєстрації Книгу обліку доходів і витрат, отримати витяг із Реєстру платників єдиного податку, ключі електронного цифрового підпису та інші послуги.

Відтак, у січні – жовтні цього року у трійці найбільш запитуваних адмінпослуг можна виділити послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків – понад 42 тис.

Також, з видачі довідок про відсутність заборгованості – 2,4 тис., з них - 868 довідок платники отримали у електронній формі. А саме скористались можливістю подати заяву через «Електронний кабінет», який функціонує на офіційному вебпорталі ДПС.

Та послуга з реєстрації РРО, книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок – 7,9 тис., з них - 1313 у електронній формі.

У податковому відомстві звертають увагу, бланки заяв для отримання  адміністративних послуг та порядок їх заповнення на офіційному порталі Територіальних органів ДПС у Чернівецькій області >Головна>Окремі сторінки>Центри обслуговування платників> за посиланням:  https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda//

Та нагадують час прийому відвідувачів територіальних ЦОП:з понеділка по четвер з 9 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв.; у п’ятницю - з 9 год. 00 хв. до 16 год. 45 хв.; субота - неділя – вихідний. Обідня перерва - з 13 год 00 хв. до 13 год. 45 хвилин.