Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від ліцензованих тютюну та алкоголю місцеві бюджети отримали 107,8 мільйонів гривень

опубліковано 25 листопада 2019 о 10:53

За інформацією Головного управління ДПС у Чернівецькій області, впродовж січня – жовтня 2019 року суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів сплачено до місцевих скарбниць області 95,9 млн грн акцизного податку, що на 8,4 млн грн більше від аналогічного періоду 2018 року.

Доведені індикативні показники виконали всі територіальні управління ДПС у Чернівецькій області, відповідно місцеві бюджети додатково отримали 9,2 млн. грн.

Крім того, надходження від плати за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами за цей же період склали 11,9 млн грн, що на 0,5 млн грн більше доведеного планового показника.

На початок листопада цього року на території Чернівецької області діє 4593 ліцензії, в тому числі 2573 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2020 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Разом із тим, за 10 місяців 2019 року у зв’язку з відсутністю чергового квартального платежу призупинено дію 113 ліцензій у тому числі : на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 83,  на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами – 30.

В той же час у зв‘язку із встановленням факту продажу неповнолітнім алкогольних та тютюнових виробів було анульовано: на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями 12 ліцензій, на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами –8.

У податковій службі звертають увагу, що згідно норм п.п.16 п.1 ст.64 розділу ІІІ Бюджетного кодексу акцизний податок з роздрібної торгівлі це пряме надходження до місцевих бюджетів, а отже реальні кошти, які можуть конвертуватися у соціальну сферу територіальних громад. Саме тому – зазначають у відомстві - покупці мають вимагати на всю вартість купівлі фіскальний чек РРО. 

Також, податківці області нагадують, що інформація щодо виданих, призупинених та анульованих ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, знаходиться у відкритому доступі та постійно оновлюється субсайті територіальних органів ДПС Чернівецькій області офіційного веб-порталу ДПС України за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/reestr-vidanih-licenziy.