Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новодністровська ДПІ: про вимоги законодавства щодо застосування РРО/ПРРО інформують податківці під час робочих зустрічей

опубліковано 18 вересня 2023 о 11:07

Фахівці Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області під час робочих зустрічей інформували платників податків про порядок застосування суб'єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій при здійсненні готівкових розрахунків та про відповідальність за порушення порядку їх проведення. При цьому зазначили, що підприємці - платники єдиного податку першої групи та фізичні особи, які продають на ринку вживані речі або продукти власного підсобного господарства та суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі не зобов'язані застосовувати касові апарати. 

Окремо акцентували, програмний РРО - аналог РРО, розроблений ДПС. За їх словами, придбання такого ПРРО не потребує фінансових витрат та спеціальних навичок користувача, а завантажити його можна на офіційному вебпорталі ДПС. Також поінформували, що на сайті ДПС України в розділі Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс наявна вкладка «Програмні РРО» https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ , що містить актуальну та вичерпну інформацію щодо застосування програмного забезпечення, а також відповіді на питання суб’єктів господарювання. 

Під час спілкування фахівці Новодністровської ДПІ нагадали платникам  про податкову знижку та можливості проведення звірки з податку на нерухоме майно та земельного податку.