Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинці задекларували понад 1 мільярд гривень доходів 

опубліковано 20 липня 2023 о 10:21

Впродовж січня – червня цього року буковинці подали 4767 декларацій про майновий стан і доходи за 2022 рік в яких задекларували понад 1058 млн грн. доходів. Декларанти самостійно нарахували податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб – 20,0 млн грн та 4,2 млн грн військового збору. Бюджет вже отримав 16,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб та військового збору – 3,2 млн грн. Про це повідомила заступник начальника  Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан та нагадала,  що вказані в деклараціях суми податкового зобов’язання громадяни мають сплатити до 1 серпня поточного року. 

Крім того, своїм правом на отримання податкової знижки скористались 1569 буковинців. Сума податку на  доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню з бюджету, складає понад  6,5 млн гривень. 

За словами посадовиці в основному до складу витрат громадяни відносили витрати на власне навчання або навчання членів сім’ї першого ступеня споріднення. Також правом на повернення податку скористались декларанти, які сплачували страхові внески за договорами довгострокового страхування життя .

Наталія Чернівчан нагадала, що реалізувати своє право на отримання податкової знижки, громадяни можуть подавати декларацію впродовж всього поточного року (включно до 31 грудня 2023 року) та  наголосила, що громадяни, які планують скористатись своїм правом на отримання податкової знижки, мають змогу подати декларацію про майновий стан і доходи в Електронному кабінеті.