Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кельменецька ДПІ: Податківці розповіли платникам податків про декларування громадянами доходів

опубліковано 21 березня 2023 о 09:45

Провідні фахівці Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели для платників податків ряд навчальних тренінгів. 

Присутнім розповіли про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих впродовж минулого року. Податківці акцентували, що громадяни, які отримали в 2022 році доходи, що підлягають декларуванню, зобов’язані подати до 1 травня 2023 року декларацію про майновий стан і доходи. 

Також поінформували, що скористатись правом на податкову знижку та подати декларацію та копії первинних документів, фізичні особи мають право до 31 грудня 2023 року.  Та деталізували, які документи, крім податкової декларації про майновий стан і доходи, має подати фізична особа до контролюючого органу, щоб скористатись правом на нарахування податкової знижки за навчання.

Відтак, фізична особа – платник податку на доходи фізичних осіб, яка має право скористатися податковою знижкою щодо суми коштів, сплачених за навчання зобов’язана подати до контролюючого органу разом з податковою декларацією про майновий стан і доходи копії платіжних та розрахункових документів, зокрема, квитанції, фіскальні чеки, прибуткові касові ордери, що ідентифікують надавача послуг і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх отримувача), а також копію договору з навчальним закладом, в якому обов’язково повинно бути відображено заклад освіти – надавача послуг             і здобувача освіти – отримувача послуг, вартість таких послуг і строк оплати за такі послуги; довідку про отримані у звітному році доходи; документи, які підтверджують ступінь споріднення (у разі компенсації вартості здобуття дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти члена сім’ї першого ступеня споріднення), тощо.

Водночас звернули увагу, що заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді можна за допомогою сервісу «Електронний кабінет».