Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Глибоцька ДПІ: актуально про декларування доходів громадян

опубліковано 20 березня 2023 о 11:05

Фахівці Глибоцької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області днями провели навчальний тренінг щодо  подання податкової декларації про майновий стан громадянами за допомогою Електронного кабінету.

Податківці звернули увагу платників, що декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua/) у розділі «ЕК для громадян»/ «Податкова декларація про майновий стан і доходи».

Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг. Учасники тренінгу дізналися про функціональні можливості та переваги використання електронних сервісів ДПС, а також про порядок заповнення та подання податкової декларації про майновий стан і доходи та іншої звітності  за допомогою Електронного  кабінету платника.

Податківці інформували присутніх щодо оновлених  форм податкової звітності. Зокрема зазначили, що з 01 січня 2023 року введено в дію нову форму податкової декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17 травня 2022 року № 143 «Про внесення змін до форми податкової  декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03 червня 2022 року за № 593/37929 (із змінами, внесеними наказом Міністерства фінансів  України  від 09 червня 2022 року № 160).

Фахівці Глибоцької ДПІ роз'яснили платникам, що на сайті ДПС України розміщений банер «Декларування громадян» https://tax.gov.ua/others/deklaruvannya-gromadyan. В даній рубриці розміщені Податкова декларація та Інструкція щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.