Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кіцманська ДПІ: під час зустрічі роз’яснили порядок реєстрації в Реєстрі волонтерів

опубліковано 23 грудня 2022 о 10:00

У Кіцманській ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області зустрілися з представниками громадськості, волонтерами, щоб роз’яснити порядок включення їх до Реєстру волонтерів.

Начальник ДПІ Наталія Марусяк звернула увагу, що громадяни, які займаються волонтерством і отримували грошові донати повинні зареєструватись в податковій до кінця 2022 року.

Законами передбачено максимальне спрощення процедури реєстрації волонтером та звільнення від оподаткування отриманих волонтерами коштів у період з 24 лютого і до моменту реєстрації волонтера в реєстрі, за умови реєстрації таких благодійників до 1 січня 2023 року.

Спрощення реєстрації діє з 11.12.2022 року відколи набрали чинності Закон України від 16 листопада 2022 року № 2757-ІХ «Про внесення змін до пункту 21 розділу VII «Прикінцеві положення» Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» та Закон України від 16 листопада 2022 року № 2747-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, зібраної волонтерами».

Також Наталія Марусяк розповідає, що у ЦОПі Кіцманської ДПІ кожному платнику максимальна увага та практична допомога. Тут податківці надають відповіді на всі питання щодо сплати податків під час військового стану. Інформують про електронні сервіси податкової служби та залучають до участі у семінарах - тренінгах з питань складання звітності в електронному вигляді, реєстрації ПРРО.

Також можна отримати інформацію про порядок подання одноразових декларацій та декларацій про майновий стан та доходи, наявність податкових боргів та рахунки для їх погашення.