Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Новодністровська працюють над тим щоб рівень обізнаності щодо сплати податків був у жителів громади максимально високим

опубліковано 23 грудня 2022 о 10:44

У Центрі обслуговування платників Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області 21 грудня 2022 року пройшло засідання за круглим столом з представниками органів місцевого самоврядування. Модератор засідання начальник ДПІ  Алла Заришняк.

Під час засідання проаналізували питання сплати та погашення боргів з майнових податків: зокрема, плати за землю та нерухомість.

Спільно з громадськістю обговорено ряд пропозицій щодо повторного інформування громадян, які мають дати позитивний наслідок для забезпечення погашення податкових боргів

Також розглянули новації сплати податків на час воєнного стану, про позитиви податкової  амністії, переваги використання електронних сервісів ДПС України, декларування доходів громадянами, застосування РРО(ПРРО) та фіскалізація чеків – особливо продавцями підакцизних товарів, що безпосередньо має вплив на забезпечення коштами місцевого бюджету.

Процеси формування податкової культури та її складових  не стоять на місці і податківці ДПІ долучаються до їх впровадження -  працюють над тим щоб рівень обізнаності щодо сплати податків був у жителів громади максимально високим. Задля цього проводять інформаційні заходи, семінари – тренінги, гарячі лінії  та проводять практичні заняття. Навчають представників бізнесу подавати звітність в електронному вигляді та отримувати адміністративні послуги – звернула увагу Алла Заришняк.