Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заставнівська ДПІ: Про податкову знижку та реєстрацію ПРРО розповіли під час зустрічі з платниками податків

опубліковано 24 жовтня 2022 о 11:07

Минулого тижня, фахівці Заставнівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели для платників податків практикум з питань застосування податкової знижки та реєстрації ПРРО.

В ході навчання платників поінформували, що податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України.

Аби отримати податкову знижку за витратами 2021 року, до контролюючого органу виключно за місцем реєстрації платника податків необхідно подати: Декларацію про майновий стан і доходи, копії платіжних документів, що підтверджують здійснення витрат (оригінали зберігаються у декларанта протягом строку давності, встановленого ПКУ), копії договорів, що ідентифікують продавця/ надавача товарів, робіт чи послуг та їх отримувача.

Також подати декларацію можна через Електронний кабінет платника (https://cabinet.tax.gov.ua/) при наявності електронного цифрового підпису.

Окремо роз'яснили відвідувачам ЦОПу про переваги та порядок реєстрації ПРРО.

Відвідувачі заходу отримали практичну допомогу щодо заповнення декларації в електронному вигляді через Е-кабінет, реєстрації ПРРО та відповіді на питання, які їх цікавили.