Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Герцаївська ДПІ: про актуальні зміни в податковому законодавстві та погашення боргів під час зустрічі

опубліковано 21 вересня 2022 о 16:30

Начальник Герцаївської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Анатолій Гортопан провів робочу зустріч з представниками Острицької територіальної громади, під час якої обговорили новації податкового законодавства,  питання сплати податків в умовах воєнного стану та наповнення територіальної казни за рахунок сплати земельного податку та орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, податку на доходи фізичних осіб та погашення податкового боргу.

Посадовець розповів, що наказом Міністерства фінансів України від 29.07.2022 № 225 затверджено Порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов'язків, визначених у пп. 69.1 п. 69 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ.

Також нагадав про право громадян на податкову амністію, яка триватиме до 1 березня 2023 року. Окремо зазначив про право громадян на податкову знижку у разі здійснення витрат на навчання, передбачених Податковим кодексом.

Окремим питанням діалогу було обговорення переваг використання електронних сервісів ДПС, за допомогою яких здійснюється взаємодія органів ДПС і платників у режимі реального часу.

Присутні обговорили і питання сплати податку на доходи фізичних осіб, який є найбільшою складовою надходжень до бюджетів територіальних громад. Учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю, в т.ч. і щодо забезпечення наповнення бюджету громади.

Крім того, Анатолій Гортопан нагадав, що працівниками Герцаївської ДПІ на постійній основі проводяться тренінги для відвідувачів ЦОПу та надається практична допомога у заповненні  та поданні електронної звітності з використання сервісу Електронний кабінет платника. Така комунікація з платниками є завжди результативною, адже платники отримують важливу інформацію, яка стане їм у нагоді під час ведення господарської діяльності.