Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Правова освіта буковинських платників – своєчасно сплачені податки

опубліковано 06 грудня 2019 о 13:41

Наголошують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.  Так, в рамках проведення Всеукраїнського тижня права, фахівці податкової служби провели інформаційну лекцію для студентів економічного факультету Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.

Проведення тижня права  сприяє підвищенню рівня правової культури населення, а також інформованості про конституційні права і обов’язки, можливості їх реалізації та захисту.

Проведення таких заходів  сприяє підвищенню рівня правової культури населення, а також інформованості про конституційні права і обов’язки, можливості їх реалізації та захисту.

Відтак, з презентаційних слайдів студенти дізналися, що одним із обов’язків громадян України - сплачувати податки й збори в порядку і розмірах, встановлених Законом, а також щорічно подавати до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан і доходи за минулий рік у порядку, встановленому Законом.

Також присутнім цікаво було почути про функціонування електронних сервісів, адже молоде покоління розуміє, що онлайнові сервіси – вимоги часу та бізнесу. Користуючись такими сервісними інструментами, платники податків можуть подати податкову звітність в електронному вигляді, отримати електронну консультацію, що значно економить час і кошти.

Молодь активно цікавилася особливостями діяльності податкової служби. Загалом, зустріч пройшла у формі діалогу.

Наприкінці зустрічі завідувач сектору комунікацій Головного управління ДПС у Чернівецькій області Марія Коцим’юк наголосила - наповнення бюджетів, як державного так і місцевих, реалізація завдань та функцій держави безпосередньо залежить від ефективного виконання усіма суб’єктами податкового права податкового обов’язку.

Фотоматеріали по темі

  • Правова освіта буковинських платників – своєчасно сплачені податки