Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Своє право на податкову знижку задекларували 2128 буковинців

опубліковано 31 жовтня 2019 о 12:39

Підтверджують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Наразі громадянами, які отримали право на податкову знижку за підсумками 2018 року, подано 2128 декларацій про майновий стан і доходи.

Відомо, що найбільшу кількість декларацій подано громадянами для відшкодування податкової знижки за навчання. За результатами проведених перевірок поданих громадянами декларацій із витратами, які дозволені для включення до податкової знижки, їм вже повернуто 4,5 млн. грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

У розрізі управлінь, платники отримали податкову знижку у наступних розмірах: Вижницьке управління (753,5 тис. грн.), Кельменецьке управління (183,6 тис. грн.), Кіцманське управління (534,5 тис. грн.), Новоселицьке управління (392,2 тис. грн.), Сокирянське управління (206,7 тис. грн.), Сторожинецьке управління (673.5 тис. грн.) та Чернівецьке управління  - (1,8 млн. грн.)

У податковій службі нагадують, що до податкової знижки включаються такі витрати громадян:

суми коштів, сплачених на  користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної та вищої освіти;

частина сплачених процентів за іпотечним житловим кредитом;

суми коштів або вартість майна, перерахованих як пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям;

сплата страхових платежів за договорами довгострокового страхування життя та пенсійних внесків у рамках недержавного пенсійного забезпечення; 

оплата державних послуг, пов'язаних з усиновленням дитини; 

сума коштів, сплачених у зв'язку з переобладнанням транспортного засобу на альтернативні види палива.

Крім того наголошують, що отримати податкову знижку може кожен громадянин, який офіційно отримує зарплату в Україні.

Відтак, для отримання податкової знижки потрібне документальне підтвердження витрат, що включаються до податкової знижки. Це квитанції, фіскальні або товарні чеки, копії договорів, де обов'язково повинна бути відображена вартість товарів, робіт чи послуг і строк продажу.

У податковому відомстві Буковини акцентують, платники можуть отримати податкову знижку за 2018 рік, подавши декларацію до кінця 2019 року. Слід взяти до уваги, якщо платник податку до кінця року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступний податковий рік не переноситься.

Щоб подати декларацію на отримання податкової знижки буковинцям слід звернутись до територіальних ЦОПів, адреси яких розміщені на офіційному сайті ДПС за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.