Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікаційна платформа: податківці обговорили з представниками бізнесу алгоритм дій щодо виведення з переліку ризикових платників

опубліковано 21 березня 2024 о 17:17

Сьогодні, 21.03.2024 року, за зверненням на Комунікаційну податкову платформу ТОВ «Кайлас-СМ», в.о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Теодозія Чернецька провела засідання за «круглим столом» з питання виведення підприємства з переліку ризикових платників.

У заході від податкової служби області також взяли участь: в.о. заступника начальника управління – начальника відділу планових перевірок управління податкового аудиту Віра Касіян, заступник начальника відділу з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Вадим Толмач. ТОВ «Кайлас-СМ» представляли – директор Денис Касьяненко та головний бухгалтер Оксана Жидик.

У своєму виступі Теодозія Чернецька звернула увагу - віднесення платника до категорії ризикових у кожному випадку має належне обґрунтування згідно з вимогами нормативних документів. Та роз’яснила підстави для прийняття рішення про ризиковість даного платника податку на додану вартість.

Під час дискусії податківці надали рекомендації щодо переліку документів, які слід подати до контролюючого органу в електронному вигляді, з метою розгляду питання про виключення платника податку на додану вартість з переліку ризикових. А також висловили певні застороги та зауваження, що дасть змогу бізнесу скоригувати свою діяльність та надалі стати платником з позитивною податковою історією.

За словами учасників - зустріч дала можливість відверто поспілкуватися, озвучити проблемні питання та знайти оптимальні шляхи вирішення ситуації.

Наприкінці заходу податківці нагадали, що консультаційну допомогу платники можуть отримати за телефонами тематичних «гарячих» ліній: https://tax.gov.ua/others/kontakti/garyachi-linii-teritorial

Адреса електронної скриньки Комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Чернівецькій області cv.ikc@tax.gov.ua

Комунікація може відбуватися у форматі онлайн чи офлайн.