Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці обговорили з платниками податків шляхи погашення податкової заборгованості 

опубліковано 21 березня 2024 о 16:17

Фахівцями Головного управління ДПС у Чернівецькій області ведеться комплексна робота, спрямована на зменшення податкового боргу  платниками податків Буковини, адже станом на 01.03.2024 року податковий борг до Зведеного бюджету склав 660,8 млн грн.

Так, упродовж 18-21 березня 2024 року у податковому відомстві за участі заступника начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Миколи Загарюка та начальника управління по роботі з податковим боргом Руслана Пітика проведено ряд зустрічей з представниками ТОВ "Вест Буковина", СП мотоциклетний спортивний клуб "Буковина", ЖБК "Зоряний", ТОВ "Інвест Альянс",ТОВ "ВКФ СБМ", ТОВ "Українська Транспортна Експедиція", ТОВ "ОЛГРУП", ГО"Справа Кольпінга в Україні", ДП "Чернівецький облавтодор" ВАТ "ДАК" Автомобільні дороги України", ПРАТ "Гравітон", ПФ "Провіденс-Інвест", КП "Сторожинецьке ЖКГ", ТОВ "СПЛІТ".

Під час зустрічей, платників поінформували, щодо заходів стягнення податкової заборгованості. Адже фахівцями податкової служби проводиться системне зіставлення сум податкової заборгованості платників податків з наявним виторгом через реєстратори розрахункових операцій. У разі несплати податкового боргу податківці змушені подавати позовні заяви  про стягнення заборгованості, виставляти інкасові доручення на підставі рішення керівника податкової служби  на рахунки боржників в установах банків, тощо.

Крім того, обговорили фінансовий стан підприємств, ризики, які впливають на економічні процеси по формуванню оборотних коштів для погашення заборгованості, джерела сплати податкової заборгованості, можливості сплати податків у майбутньому. 

Під час зустрічі Микола Загарюк підкреслив особливу значимість своєчасної сплати податків у складний воєнний час та зазначив, що податкова служба області завжди на стороні сумлінного платника податків і зацікавлена у тому, щоб бізнес ефективно працював, розвивався та сплачував податки. 

Нагадаємо, що кожен може перевірити чи є у нього податковий борг. Це  можна зробити на вебпорталі ДПС, скориставшись сервісом Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua/), скориставшись мобільним додатком «Моя податкова» або ж звернувшись у Центри обслуговування платників Головного управління ДПС у Чернівецькій області за місцем реєстрації як платника податків. 

Також на сайті ДПС розміщено банер «Онлайн навчання» https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/ - одним із розділів якого є «Робота з погашення податкового боргу» де розміщена корисна інформація для платників податків.