Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хотинська ДПІ: під час робочих зустрічей податківці роз’яснили застосування норм податкового законодавства

опубліковано 24 листопада 2022 о 10:26

У Хотинській ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели роз’яснювальні зустрічі з платниками податків. В заходах прийняли участь начальник Хотинської ДПІ Наталя Заньковська та працівники Кельменецького відділу податків і зборів з юридичних осіб.

Основною темою зустрічі стало обговорення змін до Постанови № 1165 від 11.12.19 р «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних». Зокрема, податківці звернули увагу, що Постановою виключено можливість безумовної реєстрації розрахунків коригування, складених постачальником товарів/послуг до податкової накладної, що складена на отримувача – платника податку, в яких передбачається зменшення суми компенсації вартості хоча б одного з товарів/послуг їх постачальнику.

Крім того, Наталя Заньковська нагадала присутнім про одноразове (спеціальне добровільне) декларування, яке триває до 1 березня 2023 року та застосування РРО/ПРРО при проведені розрахункових операцій за продані товари (отримані послуги).

Присутні обговорили переваги використання Електронного кабінету. Зокрема, платники податків можуть отримати  інформацію про наявність/відсутність податкового боргу, зробити звірку щодо об’єктів оподаткування з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, орендної плати.

Також податківці акцентували на важливості сплати майнових податків до місцевого бюджету. Відтак, зауважили, що громадянам слід звертатися до податкових органів за місцем своєї податкової адреси для проведення звірки щодо обліку об’єктів оподаткування з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, орендної плати, та отримання податкових повідомлень-рішень з податку на майно. Також звірку щодо об’єктів оподаткування громадяни можуть провести за допомогою Електронного кабінету.