Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У податковій службі Буковини під час засідання робочої групи Громадської ради обговорили податкові новації та ризики, які призводять до блокування податкових накладних

опубліковано 03 листопада 2022 о 13:30

Вчора відбулось засідання робочої групи Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Серед учасників заходу, представник Громадської спілки «Палата аудиторів і бухгалтерів України - Людмила Осачук; Голова Територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» в Чернівецькій області – Ігор Мисевич; представник Громадської Організації Міжнародний «Антикримінальний альянс - Сергій Казимірчик; представник Громадської організації «Рух українських патріотів»- Олександр Бордіженко, представник Громадської організації «Клуб підприємців Буковини»- Олександр Побережний.

На порядку денному питання, що цікавили представників громадськості. Зокрема, основні новації податкового законодавства, які набули чинності в період дії воєнного стану, зміни щодо електронного адміністрування ПДВ, використання податкових електронних сервісів ДПС, одноразове декларування.

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан розповіла про ТОП зміни у податковому законодавстві під час воєнного стану. Присутнім була представлена інфографіка з детальним описом всіх податкових змін.

Дискутували про надання прав платникам податків, у разі неможливості сплачувати податки, чи подавати звітність - відтермінування їх податкових обов’язків на період після завершення дії воєнного стану. Також розглянули порядок та терміни переходу платників податків на спеціальну групу єдиного податку за ставкою 2 відсотки. Обговорили нюанси відновлення фактичних перевірок суб’єктів господарювання та обов’язкове застосування РРО.

Окрема увага була приділена змінам до Постанови 1165 в частині реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. Цікава розмова була про переваги отримання онлайн послуг, стан декларування доходів громадян, отриманих ними у 2021 році та податковій амністії, термін якої продовжено до 1 березня 2023 року. 

Крім того, присутніх проінформовано про роботу Комунікаційної податкової платформи запровадженої Державною податковою службою України, яка покликана активізувати співпрацю державного органу з платниками. Електронна скринька комунікаційної податкової платформи: cv.ikc@tax.gov.ua

Як зауважили члени робочої групи, зниження податкового тиску на бізнес в умовах війни є правильний крок, однак і представникам бізнесу необхідно бути сумлінними і своєчасно виконувати свої податкові обов’язки. За словами представниками громадськості сьогодні особливо важливим є питання наповнення бюджету задля підтримки економіки країни та ЗСУ.