Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ознайомчі лекції від податківців Буковини для студентів Чернівецького фахового коледжу технологій та дизайну

опубліковано 26 жовтня 2022 о 13:38

Важливим напрямком діяльності податкової служби області є робота з молодим поколінням, зокрема зі студентами – не тільки як з майбутніми платниками податків, а і як з майбутніми професійними та відповідальними фахівцями.

Сьогодні, в рамках проведення інформаційних зустрічей у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області відбувся День відкритих дверей для студентів Чернівецького фахового коледжу технологій та дизайну.

Вітаючи студентів, в.о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан зазначила, що Державна податкова служба - сучасний сервісний орган, який пропонує платникам податків якісний податковий супровід та зручний формат спілкування. 

Посадовиця ознайомили студентів зі структурою та функціями органів ДПС. Розповіла студентам про основні сучасні напрямки роботи податківців: адміністрування податків, зборів та неподаткових платежів; про популяризацію, впровадження і супроводження надання податкової звітності засобами електронного зв’язку;  про соціальні питання – недопущення випадків виплати зарплати “в конвертах” та накопичення заборгованості по зарплаті; про всебічний, якісний і неупереджений розгляд звернень громадян податківцями.

Наталя Чернівчан підкреслила, що сумлінні платники нашої області сплачують податки в повному обсязі, тим самим забезпечують підтримку ЗСУ.

Пізнавальний екскурс про походження податків, їх систематизацію від історичних часів Давнього Риму до сьогодення, провела завідувач сектору інформаційної взаємодії Марія Коцим'юк.

Студенти відвідали Центр обслуговування платників при Чернівецькій ДПІ. Начальник Чернівецької ДПІ Сергій Безкровний розповів про конкретну роботу ЦОПу, перелік адміністративних послуг, що надаються податковою службою.

Також податківці розповіли молоді про електронні сервіси ДПС, що є незамінними й зручними в сучасних умовах, оскільки досить широкий спектр послуг платники можуть отримати не завдяки засобам електронного зв’язку. Зазначили, що найпопулярнішим сервісом залишається Електронний кабінет. Цей сервіс дає можливість платнику утриматись від особистого відвідування центру обслуговування платників і у зручний час вирішити свої питання. 

Присутнім здобувачам вищої освіти, які є прогресивними та активними в Інтернет-просторі податківці порадили в подальшому дізнаватися про poбoтy податківців з веб-порталу ДПС в області та із Facebook та Telegram-каналу. Оскільки, щоденно публікують важливу для кожного платника інформацію щодо податкових змін та підсумків роботи.

Самі майбутні фінансисти позитивно оцінили свій візит, оскільки дізналися багато нового та цікавого. Завдяки таким пізнавальним заходам студенти знайомляться з особливостями свого майбутнього фаху, розширюють коло знань.

Студенти відвідали податкову разом зі своїм викладачем Світланою Душенко.