Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Буковини надійшло 99,6 млн грн земельного податку та орендної плати за землю

опубліковано 20 травня 2022 о 08:10

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що плата за землю посідає третє місце за обсягами надходжень до місцевих бюджетів Буковини і становить понад 99,6 млн гривень.

 Відтак, у січні - квітні 2022 року платники земельного податку та орендної плати за землю юридичні особи сплатили – 79,9 млн грн, а завдяки фізичним особам, котрі мають у власності чи користуються землею, місцеві бюджети Буковини отримали 19,7 млн грн земельного податку.

Податківці нагадують, земельний податок сплачується власниками земельних ділянок та земельних паїв (часток), а орендна плата – землекористувачами - орендарями за земельні ділянки державної і комунальної власності, які використовуються ними на підставі договорів оренди.

Та наголошують - земельний податок, який сплачують громадяни за місцем розташування земельної ділянки, зараховується до бюджету громади. Тому кожен буковинець сумлінно сплачуючи податок, робить посильний внесок у територіальний розвиток.

До відома: згідно з п.286.5 ст.286 ПКУ нарахування фізичним особам сум земельного податку проводиться контролюючими органами, які видають платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку, а сплачується такий податок фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення (п.287.5 ст.287 ПКУ).

Юридичні особи самостійно обчислюють суму податкового зобов’язання щодо земельного податку.