Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про необхідність використання касових апаратів при здійсненні торгівлі готівкою та податкові новації розповідали підприємцям Сокирянщини

опубліковано 14 січня 2022 о 09:17

Фахівці Сокирянської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області проводять роз'яснення на постійній основі щодо застосування новацій податкового законодавства. Так впродовж тижня податківці роз’яснювали про всі новації відвідувачам ЦОП, а також провели ряд зустрічей з cуб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність в торгових місцях.

Зокрема, податківці розповіли платникам про необхідність з 1 січня 2022 року обов’язкового використання РРО/ПРРО підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування II-IV груп та здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар.

Також надали інформацію щодо категорій малого бізнесу, для яких касові апарати наразі не є обов’язковими. Це – спрощенці I групи та ФОПи, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості з дотриманням певних умов, передбачених законодавством.

Окрім того, податківці звернули увагу платників на необхідності ведення товарного обліку підприємцями “’єдинниками” III групи, що є платниками ПДВ, та II-IV груп, які провадять торгівлю складною побутовою технікою, медичними виробами чи лікарськими засобами або ж ювелірними виробами чи побутовими, виготовлених з напів/дорогоцінного каміння.

Що ж до застосування РРО, то працівники податкової служби, запропонували бізнесу в якості альтернативи класичним, використовувати програмні реєстратори, перевагами яких є мобільність, легкість у користуванні та безкоштовність.

Акцентували, що встановити програму можна на будь-який гаджет, подавши заяву до податкового органу через Електронний кабінет платника податків за формою 1 ПРРО. Також платників ознайомили й з іншими функціональними можливостями Е-кабінету.

Податківці також нагадали і про хід кампанії одноразового добровільного декларування активів громадян, з яких не було сплачено належним чином податки. Податкова амністія триватиме до 1 вересня 2022 року та має одноразовий і цілком добровільний характер, участь у ній, за умови сплати одноразового збору, передбачає легалізацію активів та надає звільнення від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за вчинені порушення податкового та валютного законодавства.

Окрім того, нагадали про початок деклараційної кампанії доходів громадян за 2021 рік, та види доходів, які необхідно задекларувати.

 

 

Фотоматеріали по темі

  • Про необхідність використання касових апаратів при здійсненні торгівлі готівкою та податкові новації розповідали підприємцям Сокирянщини