Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Резерви збільшення надходжень до бюджету Чернівецької ОТГ обговорили за «круглим столом»

опубліковано 22 квітня 2021 о 08:55

Нещодавно у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області відбулося засідання «за круглим столом». Захід організовано в рамках взаємодії між податківцями, органами місцевого самоврядування та Громадською Радою. Головною темою зустрічі було резерви збільшення надходжень до бюджету Чернівецької ОТГ. Серед учасників засідання: заступники начальника податкової служби області Наталія Чернівчан та Тетяна Булавка, заступник міського голови Євген Маховіков, заступник начальника, начальник відділу економічного аналізу та планування доходів бюджету фінансового управління міської ради Світлана Адамович, Голова громадської ради при ГУ ДПС у Чернівецькій області Олександр Побережний.

Під час діалогу учасники засідання відзначали, що незважаючи на позитивну динаміку сплати місцевих податків, необхідно ефективніше використовувати наявні резерви для збільшення дохідної частини місцевої скарбниці. Потребує розширення база оподаткування за рахунок роботи по забезпеченню легалізації найманої праці, доходів громадян, погашення податкової заборгованості, вдосконалення обліку платників майнових податків.

Також звернули увагу, що добігає до завершення деклараційна компанія. І це теж є як додатковим резервом наповнення бюджету, так і приводом для громадян легалізувати свої статки шляхом подання декларації про майновий стан і доходи.

Гостра дискусія та формат заходу дозволили обговорити ряд нагальних  питань та стала індикатором взаємного інтересу до співпраці між громадськістю, органами місцевого самоврядування та податкової служби.

Фотоматеріали по темі

  • Резерви збільшення надходжень до бюджету Чернівецької ОТГ обговорили за «круглим столом»