Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські податківці поінформували підприємців Новоселиці про новації у застосуванні РРО

опубліковано 25 лютого 2021 о 16:11

В рамках інформаційної кампанії «Новації застосування РРО та ПРРО» податківці зустрілися з представниками бізнесу м. Новоселиці.

Під час зустрічі податківці розповіли, що застосування РРО – прозоре ведення бізнесу, яке спрямоване на виведення з тіньового обігу частки готівкових розрахунків та безконтрольного обігу товарів.

Також звернули увагу на переваги програмних РРО у порівнянні із традиційними касовими апаратами, адже ПРРО можна встановити на будь-який гаджет і таким чином зекономити кошти на придбанні традиційних касових апаратів та їх обслуговуванні.

При цьому зауважили, що обов’язок використовувати РРО або ПРРО мають ті суб’єкти господарювання, чиї  доходи протягом календарного року перевищують 220 розмірів мінімальної заробітної плати встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, тобто 1 320 млн грн,  та ті, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров'я, реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Під час заходу обговорили також переваги подання звітності в електронному вигляді через Електронний кабінет, акцентувавши увагу на тому,що «електронізація» дозволяє не лише економити час на її подання, а й мати актуальне (оновлене) програмне забезпечення відповідно до останніх змін у податковому законодавстві, арифметичний контроль за показниками податкової звітності, автоматичне створення архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів та захист від несанкціонованих переглядів та втручань.

Наприкінці заходу презентували відеоурок ДПСУ про процедуру реєстрації ПРРО та звернули увагу що даний урок можуть переглянути усі бажаючі за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/6842.html.

Учасників зустрічі поінформували про те, що на сайті ДПСУ розміщений інформаційний банер «Програмні РРО».