Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові права та обов’язки розповіли буковинські податківці студентам коледжу

опубліковано 11 грудня 2019 о 17:41

Вчора, за ініціативи Чернівецького коледжу дизайну та економіки та в рамках проведення Всеукраїнського тижня права, буковинські податківці зустрілися зі студентам економічного профілю начального закладу.

Головна ідея зустрічі – донести до юнацтва їх права та обов’язки щодо сплати податків, які закріплені в Податковому кодексі України. Найголовніше - сплата податків є одним з основних обов’язків юридичних та фізичних осіб.

Також студенти дізнались, що податкове законодавство, крім обов’язку сплати податків, надає право платнику податку на податкову знижку при документальному підтвердженні суми на: частину суми процентів за іпотечним кредитом; компенсацію вартості навчання; страхові платежі (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійних внесків у рамках недержавного пенсійного забезпечення. Окремо, виклали як розрахувати податкову знижку за навчання; які існують обмеження щодо отримання податкової знижки; який порядок заповнення річної декларації про доходи і як сплачуються та повертаються суми податку за результатами поданої річної декларації.

Під час змістовної розмови податківці детально розповіли студентам про електронні сервіси, за допомогою яких платники та громадяни можуть обмінюватись інформацією з податковими органами та знайти для себе необхідну інформацію. Зокрема, деталізували роботу «Електронного кабінету платника» та зауважили, що платник податків має можливість переглядати та вести звітність,  листуватися з ДПС, подавати заяви, запити на отримання інформації, отримувати інформацію про стан розрахунків з бюджетом тощо.

А також акцентували увагу на функціонуванні Загальнодоступного інформаційно – довідкового ресурсу «ЗІР», де платник податків в режимі online може дізнатися офіційну позицію ДПС з найактуальніших питань оподаткування.

Студенти мали можливість наочно ознайомитись з вищевказаною інформацією на презентаційних слайдах.

Відтак, податківці наголосили, що держава в особі податкової служби і громадяни є рівними учасниками суспільного діалогу щодо взаємних прав та обов’язків.

 

Фотоматеріали по темі

  • Про податкові права та обов’язки розповіли буковинські податківці студентам коледжу