Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вижницька ДПІ: податківці інформують платників про реєстрацію РРО/ПРРО та застосування норм податкового законодавства

опубліковано 26 жовтня 2022 о 10:10

У Вижницькій ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області фізичним особам – підприємцям надали актуальну інформацію про встановлення «ПРРО Каса», зокрема покрокову інструкцію щодо завантаження даного програмного забезпечення на Windows.

У податковій наголосили, що перш ніж реєструвати ПРРО, необхідно надати відомості про господарську одиницю, де буде застосовуватися ПРРО, а саме повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти пов’язані з оподаткуванням чи через які проводиться діяльність, за формою №20-ОПП.

Реєстрація ПРРО проводиться на підставі заяви про реєстрацію ПРРО за формою №1-ПРРО. У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації, ПРРО реєструється через присвоєння програмним забезпеченням фіскального сервера фіскального номера ПРРО із внесенням даних до Реєстру програмних РРО.

Також суб’єкт господарювання, який зареєстрував ПРРО, подає повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованих і удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО за №5-ПРРО з інформацією про ідентифікатор ключа з сертифікату, який використовується для підпису, щодо того працівника, котрому надані повноваження.

Під час спілкування також обговорили, яким чином можна отримати електронний цифровий підпис (далі ЕЦП) та особливості подання податкової звітності через Електронний кабінет.

Нагадали про те, що у зв'язку з підвищенням розміру мінімальної заробітної плати з 01.10.2022 р (6700 грн) збільшився розмір єдиного соціального внеску (ЄСВ). З 1 жовтня роботодавці, які нараховують ЄСВ на зарплати найманих працівників та ФОПи зобов'язані платити 1474 гривні (22% від 6700 грн).

Платникам надали вичерпні відповіді на всі поставлені запитання та порекомендували їм користуватися електронними сервісами від ДПС.