Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новоселицька ДПІ: податківці надають фахові роз'яснення та практичну допомогу платникам податків

опубліковано 25 жовтня 2022 о 11:29

У Новоселицькій ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області платники податків отримують консультативну підтримку  та практичну допомогу у питаннях застосування податкового законодавства від фахівців податкової інспекції - інформує начальник Новоселицької ДПІ Анжела Паскар.

Зокрема, в Центрі обслуговування платників на постійній основі податківці надають  роз’яснення новацій податкового законодавства.

Днями, під час таких заходів податківці роз’яснили порядок нарахування та сплати майнових податків громадянами. Зокрема, у разі якщо платник виявив розбіжності між даними, зазначеними в повідомленні – рішенні та даними, зазначеними в документах на право власності на об’єкт, що підлягає оподаткуванню, він може звернутися до податкової інспекції для проведення звірки.

Також податківці поінформували, що  громадяни, в яких відбулись зміни в реєстраційних даних, зокрема  місця проживання, зобов’язані протягом місяця проінформувати про це орган податкової служби. Для цього їм необхідно подати до державної податкової інспекції за місцем реєстрації заяву за формою № 5ДР. Завдяки своєчасно внесеній достовірній інформації про фактичні реєстраційні дані фізичних осіб, громадяни у визначений законодавством термін, отримають податкові повідомлення – рішення про нараховані суми податків, а саме, земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Відповідно, вони зможуть своєчасно виконати свій обов’язок зі сплати податків, не порушуючи граничні терміни сплати,  та уникнути фінансових санкцій.

Крім того, нагадали платникам, що альтернативним варіантом для звірки щодо розрахунків із бюджетом є Електронний кабінет (http://cabinet.tax.gov.ua). Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС, необхідно отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи ґаджета.

Та звернули увагу про обов’язок підприємців використовувати РРО або ПРРО, якщо вони здійснюють розрахунки за товари в готівковій формі та обов’язково видавати фіскальних чеків.