Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про сплату майнових податків та пошук резервів для забезпечення надходжень до бюджету обговорили податківці Кіцманщини з громадськістю

опубліковано 23 вересня 2022 о 10:22

Днями начальник Кіцманської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Марусяк провела робочу зустріч з представниками Кіцманської ОТГ та з місцевою бізнес – спільнотою. Присутні обговорили стан надходжень до міського бюджету з початку року та пошук додаткових резервів поступлень до казни.

Під час зустрічі йшлося і про податкові новації, погашення боргу з майнових податків, особливості податкового законодавства з питань застосування РРО/ПРРО, переваги використання електронних сервісів ДПС, про обов’язковість легалізації трудових відносин.

Основним питанням обговорення стали терміни сплати майнових податків для громадян за минулий рік. Було роз'яснено, якщо ж у платника виникнуть запитання щодо суми чи об’єкту оподаткуванню, відображених в ППР, він може звернутися для звірки до органів податкової служби у зручний для нього час.

Наталія Марусяк поінформувала присутніх основні вимоги порядку підтвердження платниками юридичними та фізичними особами (самозайнатими особами) неможливості своєчасного виконання податкових обов'язків. Та нагадала про основні аспекти застосування РРО в умовах сьогодення та наголосили на необхідності забезпечення споживачам можливості здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів.

Також очільниця ДПІ, звернули увагу присутніх, що Верховна рада України 15 серпня 2022 року прийняла рішення про продовження терміну податкової амністії ще на півроку, тобто до 1 березня 2023 року.

Підсумовуючи свій виступ, посадовиця наголосила, що сплачені місцеві податки і збори забезпечують економічну стабільність та сприяють подальшому розвитку територіальних громад. Відтак зауважила на важливості вчасної та повної сплати податкових зобов’язань та погашення сум боргу з податків.