Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кіцманська ДПІ: податківці з представниками бізнесу під час засідання «круглого столу» обговорили податкові новації

опубліковано 20 вересня 2022 о 13:02

Нещодавно заступник начальника Кіцманської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Олена Турянська провела з представниками бізнесу засідання «круглого столу». Мета заходу – інформування суб’єктів господарювання про новації у податковому законодавстві під час воєнного стану.

Посадовиця детально зупинилась на питаннях нарахування та сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного та транспортного податку, які сплачують громадяни -  платники податків.

Також звернула увагу на необхідності застосування РРО/ПРРО при проведені розрахункових операцій за продані товари (отримані послуги), дотримання порядку оформлення трудових відносин з найманими працівниками та можливість електронного спілкування з органами ДПС через Електронний кабінет.

Нагадала про те, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичними особами триватиме до 1 березня 2023 року. Громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно задекларувати вказані активи, сплатити одноразовий збір. Декларація подається до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через Електронний кабінет.

Також звернула увагу, що для забезпечення контролю за діяльністю суб’єктів господарювання сфери торгівлі, громадського харчування та послуг ДПС запустила новий сервіс для громадян – чат-бот "StopViolationBot" в месенджері Telegram, який дозволяє 24/7 оперативно поінформувати ДПС про факти виявлених порушень законодавства.

Насамкінець Олена Турянська акцентувала, що сьогодні сумлінна сплата підприємцями податків є надійним фінансовим тилом для економіки нашої країни, для підтримки ЗСУ, а відтак і наближення перемоги.