Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кельменецька ДПІ: з представниками Лівинецької та Кельменецької ТГ податківці провели засідання «круглого столу»

опубліковано 27 січня 2022 о 10:52

Зважаючи на актуальність теми щодо застосування касових апаратів платниками єдиного податку, податківці щоденно проводять роз’яснення стосовно застосування фізичними особами – підприємцями реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів.

Так, разом з представниками Лівинецької та Кельменецької територіальних громад фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели засідання «круглого столу» під час якого роз'яснили – хто має застосовувати РРО чи ПРРО з 1 січня 2022 року.

Відповідаючи на численні запитання присутніх податківці поінформували: кого не стосується обов’язок застосування касових апаратів, яким чином застосовувати РРО чи ПРРО під час здійснення оплати з використанням інтернет-ресурсів (інтернет-еквайрингу, інтернет-банкінгу тощо), яким чином застосовувати РРО чи ПРРО у разі надання послуг, які реквізити повинні бути зазначені в чеку РРО, яка відповідальність чекає на платників за порушення застосування касових апаратів та хто із суб’єктів господарювання зобов’язаний вести товарний облік, порядок якого затверджено наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496.

Фахівці податкової служби наглядно продемонстрували механізм реєстрації ПРРО – програмних безкоштовних аналогів традиційних касових апаратів. Та роз'яснили, що їх можна встановити на будь-який доступний гаджет – ноутбук, планшет чи мобільний телефон та безкоштовно отримати дане програмне забезпечення. Окрім того, бажаючі мали змогу отримати від податківців одразу й практичну допомогу.

Також акцентували, всю інформацію щодо застосування РРО/ПРРО можна отримати на сайті ДПС у банері «Програмні РРО» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Насамкінець податківці поінформували платників податків про особливості одноразового добровільного декларування активів та про щорічне декларування доходів громадян, отриманих у 2021 році.