Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сокирянська ДПІ: податківці провели інформаційні зустрічі з платниками

опубліковано 17 січня 2022 о 10:05

Податківці Сокирянської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області продовжують проводити інформаційно - роз’яснювальну роботу з представниками бізнесу та громадськості. Відтак, цими вихідними предметом роз’яснювальної роботи з-поміж ФОП стали новації у податковому законодавстві щодо обов’язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами-підприємцями ІІ-IV груп незалежно від обсягів доходів або виду діяльності. Акцентували, що вибір виду реєстратора – апаратний РРО чи ПРРО – залишається на розсуд суб’єкта господарювання.

Податківці роз’яснювали і про ведення обліку товарних запасів, що стосується ФОП - платників єдиного податку другої - четвертої груп, які здійснюють: реалізацію технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту; реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення; реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння тощо.

Крім того, інформували, що виключення стосується ФОПів І групи, а також реалiзацiї товарiв на території села. Такі підприємці звiльнені від обов'язкового використання касових апаратів або програмного реєстратора розрахункових операцій (за умови використання ними розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій).

Також звернули увагу платників, що стартувала щорічна деклараційна кампанія доходів, отриманих громадянами у минулому році, та коротко охарактеризувала види доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню.

Окрім того нагадали і про право громадян на одноразове декларування активів, тобто податкову амністію. Дана кампанія передбачає, що громадяни до 1 вересня цього року можуть легалізувати активи за зниженими ставками та при цьому уникнути покарання.

 

Фотоматеріали по темі

  • Сокирянська ДПІ: податківці провели інформаційні зустрічі з платниками