Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новоселицька ДПІ: триває інформаційно-роз’яснювальна робота щодо використання РРО/ПРРО

опубліковано 17 січня 2022 о 09:48

Впродовж минулого тижня фахівці Новоселицької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області на чолі з начальником Анжелою Паскар провели ряд інформаційних зустрічей з платниками щодо змін податкового законодавства та обов’язку застосування РРО та ПРРО з початку 2022 року.

Щоденно податківці роз’яснюють відвідувачам ЦОП Новоселицької ДПІ  про те, що готівкові розрахунки мають проводитись через РРО/ПРРО, з видачею споживачам чеку. Та розповсюджують серед платників податків тематичні пам'ятки щодо даного питання.

Крім того, цими вихідними на території ринку м. Новоселиця податківці провели інформаційний рейд.  Під час зустрічі з підприємцями Анжела Паскар нагадала присутнім, що починаючи з цього року платники єдиного податку ІІ-IV груп зобов’язані фіскалізувати процес проведення розрахункових операцій. На власний вибір вони можуть використовувати або  реєстратор розрахункових операцій або програмний РРО. Та розповіла, що податковою службою розроблено безкоштовний ПРРО, який можна скачати з сайту ДПС України.

Також посадовиця ознайомили підприємців із вимогами Порядку №496 щодо ведення обліку товарних запасів за місцем продажу (господарському об’єкті).

Податківці роздали платникам пам'ятки в яких розміщена інформація: за яких умов платники єдиного податку повинні використовувати касові апарати, а в яких випадках РРО/ПРРО не застосовуються, яка відповідальність передбачена за  використання РРО  чи  ПРРО з порушенням чинного законодавства та які переваги програмного РРО.

 

Фотоматеріали по темі

  • Новоселицька ДПІ: триває інформаційно-роз’яснювальна робота щодо використання РРО/ПРРО