Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські платники сплатили до зведеного бюджету понад 23,9 млн гривень рентних платежів

опубліковано 10 березня 2023 о 11:10

За два місяці 2023 року за користування надрами для видобування корисних копалин, нафти, газу та використання лісу, води, надр, радіочастотних ресурсів платники податків Чернівецької області сплатили до бюджетів всіх рівнів понад 23,9 млн грн рентних платежів. В цілому, державний бюджет отримав 12,8 млн грн, до місцевих бюджетів платники сплатили – 11 млн грн. Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. 

Відтак, до держбюджету найбільша сума рентних платежів надійшла від платників за користування надрами – 7,1 млн грн, лісогосподарські підприємства області та лісокористувачі сплатили – 5,1 млн грн, за спеціальне використання води до держбюджету надійшло – 572,5 тис грн та 60,4 тис грн - за  користування радіочастотним ресурсом України.

Натомість місцеві бюджети отримали в своє розпорядження: 3,8 млн грн рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів; понад 1,4 млн грн рентної плати за спеціальне використання води; 773,3 тис грн рентної плати за спеціальне використання надрами та 887,7 тис грн за видобування корисних копалин місцевого значення.