Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У податкових ЦОПах Буковини платники отримали понад 66,2 тис адміністративних послуг

опубліковано 18 жовтня 2022 о 12:54

За дев'ять місяців 2022 року працівниками територіальних ЦОПів надано громадянам та представникам бізнесу 66,2 тис надано адміністративних послуг. Відтак - 22,3 тис послуг платники отримали в електронному вигляді, решта 43,9 тис – безпосередньо в ЦОПах -  деталізують у регіональній податковій службі.

Та роз’яснюють, при державних податкових інспекціях Головного управління ДПС у Чернівецькій області функціонують 13 Центрів обслуговування платників (ЦОП), де платники податків можуть отримати широкий спектр сервісних послуг. Адреси ЦОПів: https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.

Загалом, основна частина наданих адмінпослуг - видача картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. З початку 2022 року надано понад 26,2 тис таких послуг.

Серед адміністративних послуг також користуються послуги: з реєстрації платника єдиного податку – 10,9 тис; надання витягу з реєстру платника єдиного податку – 7,5 тис; з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 4,8 тис; видача довідки про доходи – 1,2 тис.

У податковій службі акцентують, сучасний рівень інформаційних технологій дозволяє дистанційно вирішити чимало питань в органах ДПС. Зокрема, процес подання звітності суттєво полегшує електронне звітування через електронний сервіс «Електронний кабінет платника».

Крім того, за допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету (http://cabinet.tax.gov.ua) платники податків мають можливість надіслати лист (запит, звернення тощо) до відповідного органу ДПС у форматі pdf (обмеження 2 МБ).

На допомогу платникам на порталі ДПС України розміщені відеоуроки з детальним роз’ясненнями як користуватися електронними сервісами ДПС: https://www.tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/