Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські платники сплатили до зведеного бюджету 79,2 млн гривень рентних платежів

опубліковано 28 вересня 2022 о 10:31

У січні – серпні 2022 року за користування надрами для видобування корисних копалин, нафти, газу та використання лісу, води, надр, радіочастотних ресурсів платники податків Чернівецької області сплатили до бюджетів всіх рівнів 79,2 млн грн рентних платежів. Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Найбільша сума рентних платежів надійшла до держбюджету від платників за користування надрами – 40 млн грн,  місцевий бюджет отримав – 3,1 млн грн.

Лісогосподарські підприємства області та лісокористувачі перерахували до місцевого бюджету впродовж січня – серпня поточного року 15,6 млн грн рентної плати, а до державного – 10 млн грн.

Також поповнилися бюджети й за рахунок сплати ренти за спеціальне використання води. На потреби територіальних громад області та на загальні державні потреби платниками сплачено по 4,3 млн грн.

Окрім того, до держбюджету надійшла сплата за користування радіочастотним ресурсом України – 202,8 тис грн. Натомість місцеві бюджети отримали ренту за видобування корисних копалин місцевого значення – 1,7 млн грн.