Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Віталій Шпак : до місцевих бюджетів Буковини надійшло 249,9 млн грн земельного податку та орендної плати за землю

опубліковано 22 вересня 2022 о 09:33

У січні - серпні 2022 року платники земельного податку та орендної плати за землю сплатили до місцевих бюджетів 249,9 млн грн. Юридичні особи перерахували до казни – 175,8 млн грн, а завдяки фізичним особам, котрі мають у власності чи користуються землею, місцеві бюджети Буковини отримали понад 74,1 млн грн земельного податку. Прокоментував начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак. 

За словами головного податківця області, земельний податок сплачується власниками земельних ділянок та земельних паїв (часток), а орендна плата – землекористувачами - орендарями за земельні ділянки державної і комунальної власності, які використовуються ними на підставі договорів оренди.

У випадку неотримання податкового повідомлення рішення чи якщо платник податку виявив розбіжності у відомостях про земельну ділянку, що були надані контролюючими органами, йому необхідно звернутись до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки з оригіналами документів на право власності для проведення звірки та уточнення даних.

Віталій Шпак нагоосив, що уточнити чи провести звірку щодо нарахування податку за землю можна у територіальних ЦОПах: https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/

Водночас, платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет https://cabinet.tax.gov.ua/.  Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.