Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До податкової служби Буковини надійшло 294 письмових звернень громадян

опубліковано 25 січня 2022 о 10:02

Головне управління ДПС у Чернівецькій області інформує, що впродовж минулого року до податкової служби області надійшло 294 письмових звернень громадян.

Направлені звернення стосувалися дотримання вимог чинного законодавства з питань податкової та фінансової політики.

Основна питома вага письмових звернень громадян стосувалася таких питань: 66 звернень - інформування про ухилення від сплати податків; 64 звернення – реєстрація та облік платників податків; 42 звернення – адміністрування місцевих податків; 22 звернення – консультації з питань податкового законодавства; 15 звернень – контрольно-перевірочна робота, 13 звернень – щодо адміністрування та сплати ЄСВ; 5 звернень – щодо отримання/відмови реєстраційних номерів облікових карток платників податків; 3 звернення – адміністрування загальнодержавних податків;  2 звернення – адміністрування місцевих зборів та 1 звернення – пільги щодо сплати податків. Крім того,  30 звернень стосувалось інших питань, що належать до компетенції ДПС.

Відтак, фахівцями ГУ ДПС у Чернівецькій області розглянуто 290 письмових звернень (99% від усіх звернень), по 4-х зверненнях термін надання відповіді не настав і вони знаходяться на розгляді.

У податковій службі звертають увагу платників, за допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини «Електронного кабінету» платники податків мають можливість надіслати лист (запит, звернення тощо) до відповідного органу ДПС у форматі pdf (обмеження 2 МБ).

Вхід до «Е-кабінету» здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Робота у приватній частині «Е- кабінету» здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (кваліфікованого електронного підпису), отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Форма подання письмового звернення громадянами до ДПС, що надсилається з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку  розміщена на офіційному порталі «Територіальні органи ДПС у Чернівецькій області» за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/kontakti-/.