Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Буковини задокументували факти порушень при сплаті податків на понад 31,8 млн грн

опубліковано 19 січня 2022 о 09:39

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан інформує, що у 2021 році підрозділами аудиту проведено 667 документальних перевірок платників податків з них, 172 позапланові та 446 фактичних перевірок.

За словами Наталії Василівни говорити про податковий тиск на бізнес в області немає підстав оскільки останні два роки були достатньо «тихими» в плані перевірок-  торік податківці перевіряли лише 0,01 відсотки платників. На обліку в податковій службі перебувають понад 61,3 тисячі.

Майже 100 відсотків фактичних перевірок – це перевірки платників що провадять діяльність у сфері продажу підакцизних товарів, якраз та галузь яка має високі ступені ризиків і мораторій на проведення перевірок під час карантину не поширюється– роз’яснює заступниця.

Загалом у січні – грудні 2021 року донараховано понад 31,8 млн грн узгоджених податкових зобов’язань.  Із донарахованих сум за актами перевірок 2021 року та минулих років стягнуто до бюджетів понад 51,2 млн грн податкових платежів та штрафів. Суми стягнень перевищують аналогічні показники 2020 року на 21,8 млн грн.

Також перевірками на 16,0 млн грн зменшено від'ємне значення об'єкта оподаткування податком на прибуток та на 4,1 млн грн зменшено від'ємне значення різниці між податковими зобов'язаннями та податковим кредитом з ПДВ.

Щодо Плану - графіку проведення документальних планових перевірок платників податків на 2022 рік , то відповідно до п.77.1 ПКУ ДПС оприлюднила його  на своєму офіційному веб-сайті: детальніше за посиланням:

https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/546263.html