Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За перше півріччя аудиторами податкової служби Буковини було донараховано понад 11 млн грн податкових зобов’язань

опубліковано 13 липня 2021 о 09:41

Як інформує заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан в області впродовж першого півріччя цього року завершено 314 документальних перевірок. Серед яких 15 планових, 125 позапланових та 174 фактичних перевірки.

Наталія Василівна, нагадує, що Постановою Кабінету Міністрів України від 03 лютого 2021 р. № 89 «Про скорочення строку дії обмеження в частині дії мораторію на проведення деяких видів перевірок» було знято заборону на проведення контролюючими органами, під час карантину, певних видів документальних перевірок.

Тобто постановою дозволено проведення планових перевірок, а також і позапланові перевірки суб’єктів господарювання реального сектору економіки, які сформували сумнівний податковий кредит з ПДВ.

За наслідками проведених перевірок упродовж січня – червня 2021 року донараховано 11,3 млн грн узгоджених податкових зобов'язань.

Зокрема, за результатами планових перевірок аудиторами податкової служби області нараховано 3,6 млн грн., та 7,7 млн грн за фактичними та позаплановими перевірками.

Також під час проведення перевірок податковими аудиторами на 2,1 млн грн. зменшено від'ємне значення різниці між податковими зобов'язаннями та податковим кредитом з ПДВ.

Впродовж першого півріччя 2021 року з урахуванням донарахованих сум за актами перевірок поточного та минулих років, бюджет отримав 23,2 млн грн податків та фінансових санкцій.

Податкова служба області налаштована і надалі посилювати контроль за найбільш ризиковими платниками та  проводити заходи як на упередження порушень, так і на їх подальше виявлення – зазначає Наталія Чернівчан.