Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські податківці упередили факт мінімізації при сплаті ПДВ на чверть мільйона гривень

опубліковано 31 серпня 2020 о 09:22

За інформацією начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталія Шпака нещодавно в ході виконання заходів з аналізу потенційно ризикових операцій виявлено, що реально діючий платник сформував схемного податкового кредиту з ПДВ на 250 тис. грн.

За словами посадовця «нереальну» податкову накладну на загальну суму 1,5 млн. грн. зареєструвало в ЕРПН одне із підприємств іншого регіону буцімто за надання послуг з проведення ремонтних робіт моторів.

Проведений оперативний аналіз діяльності зазначеного суб’єкта та даних ЕРПН показали, що у даного платника відсутні об’єкти оподаткування – не має основних засобів ні власних ні орендованих.

Серед важливих ризиків відображено — брак достатніх трудових ресурсів та відсутність матеріально-технічних можливостей для проведення таких ремонтних робіт. Також цей контрагент цього року двічі змінював місце податкового обліку - з недавнього часу зареєстрований у Полтавській області, а до цього у Луганській області та сплатив до бюджету незначну суму податків.

Чернівецьке підприємство не змогло документально підтвердити реальність здійснення такої операції, тому після проведення певних заходів подало уточнюючий розрахунок до декларації з ПДВ і зменшило суму податкового кредиту на 250,0 тис. грн. Ці кошти разом з штрафною санкцією - 7,5 тис. грн. надійшли до бюджету.

Сплачені кошти до бюджету вкотре підтвердили , що електронне адміністрування ПДВ дозволяє автоматично аналізувати податкову накладну на наявність ризиків та підвищує ефективність боротьби з ухиленням від оподаткування – наголосив Віталій Шпак.