Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Діяльність ЦОП: буковинські податківці надали платникам 50,8 тисяч адміністративних послуг

опубліковано 19 серпня 2020 о 11:29

За сім місяців 2020 року працівники податкової служби Чернівецької області надали 50879 адміністративних послуг. У відомстві деталізують, більшість з них представники бізнесу та громадяни отримали у Центрах обслуговування платників – понад 47,1 тис,  в електронній формі платникам надано понад 3,7 тис. сервісних послуг.

Найчастіше платники звертались до податківців з метою отримання відомостей з державного реєстру фізичних осіб про суми і джерела виплачених доходів, а також за реєстраційним номером облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер). Крім того, популярністю користувалася послуга з внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) відмітки про наявність права здійснювати платежі за серією та номером паспорта. З початку 2020 року податківці  надали 24,4 тис таких послуг.

Серед решти найбільш запитуваних сервісних послуг можна виділити наступні:

реєстрація реєстратора розрахункових операцій, книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок – 4,8 тис. послуг; 4,6 тис. платників отримали витяг з реєстру платників єдиного податку; довідки про отримані доходи отримали 1323 буковинця.

Втім, у податковій службі області наголошують, здоров’я та безпека платників – головний пріоритет ДПС як соціально-відповідального державного органу. Відтак, задля попередженням інфікування і поширення вірусних інфекцій наполегливо рекомендуємо платникам утриматися від відвідування центрів обслуговування без нагальної потреби. Особливо якщо проблему, з якою ви збираєтеся звернутися до ЦОП, можливо вирішити дистанційно (онлайн або поштою).

Буковинцям слід знати, скориставшись Електронним кабінетом, платники зможуть подати звітність або отримати інформацію не відвідуючи податкові ограни (електронний кабінет https://cabinet.tax.gov.ua/; електронна звітність https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/.)

Нагадуємо, що робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. У разі, якщо у вас відсутній електронний цифровий підпис, звертаємо увагу, на можливість отримання його онлайн, зокрема через Приват24.

Також для отримання електронного ключа платники можуть звернутись  у підрозділ Кваліфікованого надавача ЕДП Інформаційно-довідкового департаменту ДПС при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Однак, слід врахувати наразі в карантинних умовах пункт працює за попереднім записом. Телефон для запису: (0372)51-43-79. Адреса:  м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, буд. 200а, 1-й пов.,  каб. 110.