Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За ігнорування законодавства щодо роздрібної торгівлі підакцизними товарами застосовано понад 2 мільйони гривень штрафних санкцій

опубліковано 20 липня 2020 о 10:24

За перше півріччя 2020 року фахівцями управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів податкової служби області проведено 54 фактичні перевірки суб'єктів господарювання, які здійснюють торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами та іншими підакцизними товарами. За результатами проведених заходів застосовано штрафних санкцій на загальну суму 2,3 млн гривень.

Основними порушеннями при проведенні перевірок є: роздрібна торгівля підакцизними товарами без наявності ліцензій; торгівля тютюновими виробами за цінами вищими від максимальних роздрібних цін;торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін;зберігання та реалізація товару без марок акцизного податку;порушення ведення обліку підакцизних товарів в місцях реалізації.

 Крім того, встановлено 9 фактів продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку  в результаті, згідно статті 17 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», були застосовані штрафні санкції у розмірі 6800 гривень за кожен випадок.

Фахівці Головного управління ДПС нагадують про необхідність завчасного внесення чергового платежу за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, пальним та зберігання пального, а також надати до органу ліцензування визначені Законом України від 19 грудня 1995 року № 481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» документи.

У разі відсутності звернення суб’єкта господарювання до органу ліцензування щодо внесення чергового платежу за ліцензію на дату закінчення терміну попередньої сплати, таку ліцензію буде призупинено відповідно до вимог Закону.

Ліцензію можна отримати, звернувшись до Центру обслуговування платників з відповідною заявою та необхідними документами за місцем провадження суб’єктом господарської діяльності торговельної діяльності.