Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Буковині порушники правил ліцензування обігу пального заплатять 1,6 млн. грн. штрафу

опубліковано 21 травня 2020 о 09:59

За інформацією управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів  Головного управління ДПС у Чернівецькій області станом на 01.05.2020 року у Чернівецькій області налічувалось 8 суб'єктів господарювання, яким видано ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним. Кількість діючих ліцензій  на право роздрібної торгівлі – 214, на право зберігання пального, в тому числі для потреб власного споживання -199. В той же час, впродовж чотирьох місяців анульовано 14 ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним.

За для виявлення порушень щодо нелегального обігу пального, фахівцями Головного управління ДПС у Чернівецькій області проведено 8 фактичних перевірок суб'єктів, які здійснюють реалізацію пального. В результаті встановлено 2 випадки роздрібного продажу пального без відповідної ліцензії, 3 випадки роздрібної торгівлі пальним через РРО,яке незазначене в ліцензії, 3 випадки не облікованого пального.

За результатами виявлених порушень застосовано штрафних санкцій на суму 1,6 млн.грн.

Крім того, до суб'єктів господарювання,які здійснюють діяльність у сфері реалізації пального застосовано 0,6 млн. грн. штрафних санкцій за порушення граничних термінів реєстрації акцизних накладних в єдиному реєстрі.