Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети громад Буковини додатково отримали понад 108 мільйонів гривень податків

опубліковано 09 жовтня 2019 о 11:09

Про це повідомляють у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області та зазначають, що за дев’ять місяців нинішнього року до місцевих бюджетів надійшло 2279 млн. грн., з них у вересні надійшло 248,1 млн. грн. Планові показники затверджені органами самоврядування виконано на 105,0 відсотків, відповідно у розпорядження місцевих громад краю понад планові завдання надійшло 108,4 млн. грн.

Щодо минулорічних надходжень то їх рівень перевищено майже на 383 млн. грн.

Основними джерелами, які наповнюють місцеві бюджети залишаються податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю та акцизний податок. Так, надходження з податку на доходи фізичних осіб склали 1478,2 млн. грн., що на 50,2 млн. грн. більше, доведеного завдання.

Що стосується реального внеску представників спрощеної системи оподаткування до місцевих бюджетів, то від них надійшло 338,3 млн. грн.

Акцизний збір з роздрібного продажу підакцизних товарів наповнив місцеві бюджети на 84,5 млн. грн.

Крім того місцеві бюджети отримали 39,3 млн. грн за рахунок податку на нерухоме майно, від бізнесменів Буковини за користування лісом, надрами й водою – 26 млн. грн., податку на прибуток – 19,6 млн. грн., за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами місцеві бюджети отримали 10,3 млн. грн.

«Співпраця з органами місцевого самоврядування, взаємний обмін інформацією, дає можливість фахівцям податкової служби належним чином, в межах компетенції, реагувати на потенційні зловживання у сфері трудових відносин та  під час реалізації підакцизної продукції. Це дає можливість збільшити сплату податкових платежів, що є бюджетоутворюючими для територіальних громад», - наголошує в.о. начальника ГУ ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан.