Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємства і підприємці Чернівецької області збільшили сплату ЄСВ на 419,8 мільйонів гривень

опубліковано 07 жовтня 2019 о 12:03

У січні-вересні 2019 року буковинські платники податків спрямували до державних цільових фондів 2 мільярди 387 мільйонів гривень єдиного соціального внеску. Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан, рівень минулорічних надходжень перевищено на 419,8 мільйонів гривень. При цьому індикативне завдання виконано на 102,7 відсотка, тобто додатково до державних цільових фондів надійшло 63,1мільйонів гривень ЄСВ.

Середньомісячна сплата ЄСВ цього року зросла на 46,6 мільйонів, тобто кожного місяця роботодавці направляють до фондів близько 261 мільйон гривень.

У податковій службі Буковини зазначають, що контроль за дотриманням податкового законодавства з реалізації державної політики в адмініструванні єдиного внеску для забезпечення своєчасного здійснення пенсійних виплат і соціальної допомоги є одним із пріоритетних напрямків діяльності відомства.

 Крім того, у відомстві звертають увагу, що єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. несплата єдиного соціального внеску призводить до негативних наслідків та фінансових санкцій. Так, у випадку несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску: нараховується пеня з розрахунку 0,1 % суми недоплати за кожний день прострочення сплати платежу; накладається штраф у розмірі 20 % своєчасно не сплачених сум внеску.

Нагадуємо, що з 1 жовтня 2019 року, змінилися реквізити рахунків для зарахування Єдиного соціального внеску відповідно до вимог стандарту IBAN. Кошти сплачені платниками на старі рахунки не будуть зараховуватись, а повертатимуться Казначейством, як нез'ясовані надходження, тож будьте уважні при заповненні платіжних документів.

Із переліком оновлених рахунків можна ознайомитися на офіційному порталі Територіальні органів ДПС у Чернівецькій області у розділі Бюджетні рахунки.