Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Борг зі сплати ЄСВ перевищив 228,4 млн грн - податківці нагадують буковинцям про необхідність погашення заборгованості  

опубліковано 20 березня 2024 о 09:57

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк поінформував, що на початок березня 2024 року заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ), яку допустили підприємці та роботодавці регіону, становить понад 228,4 млн грн.

Посадовець звертає увагу боржників на той факт, що починаючи з 01.08.2023р якщо платник прострочив сплату ЄСВ то застосовуються штрафні санкції і нараховується пеня, які у разі несплати відповідно зростають .

Микола Васильович зазначив на виконання до органів ДВС фахівці службт передали вимоги про стягнення (недоїмки) з ЄСВ на 177,3 млн грн і щоб не потрапити до так званих «списків» на примусове стягнення боргів необхідно самостійно сплатити суми ЄСВ.

Про борги з ЄСВ платник може дізнатися кількома способами. Найперше - отримати інформацію скориставшись сервісом – Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua), або через мобільний застосунок від ДПС «Моя податкова» (Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS).

Ще можна здійснити звірку розрахунків у Центрі обслуговування платників податків за місцем своєї реєстрації, або звернутися до фахівців управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Чернівецькій області особисто чи за телефонами: 0372(545635); 0372 (545015). Фахівці зорієнтують у способах погашення та умовах відстрочення, у тому числі під час дії воєнного стану.

Для того, щоб надавати країні ресурс для виплати пенсій та інших соціальних витрат необхідно вчасно сплачувати ЄСВ!