Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новодністровська ДПІ: податківці роз'яснили платникам, хто з власників землі має право на пільгу

опубліковано 25 квітня 2024 о 10:06

Фахівці Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області під час спілкування з платниками надають кваліфіковані роз'яснення на поставлені запитання.
Відтак, платникам роз'яснили, що громадяни – власники земельних ділянок до 01 травня мають подати заяву для застосування пільги. 
Деталізували, що у разі якщо фізична особа, станом на 01 січня поточного року має у власності декілька земельних ділянок одного виду використання, площа яких перевищує межі граничних норм, визначених п. 281.2 ст. 281 ПКУ, то така особа до 01 травня поточного року подає письмову заяву у довільній формі до контролюючого органу за місцем знаходження будь-якої земельної ділянки про самостійне обрання/зміну земельних ділянок для застосування пільги - п. 281.4 ст. 281 ПКУ. 
Пільга починає застосовуватися до обраних земельних ділянок з базового податкового (звітного) періоду, в якому подано таку заяву, та діє до початку місяця, що настає за місяцем подання нової заяви про застосування пільги.  

У разі подання фізичною особою, яка станом на 01 січня поточного року має у власності декілька земельних ділянок одного виду використання, заяви про застосування пільги після 01 травня поточного року, пільга починає застосовуватися до обраних земельних ділянок з наступного податкового (звітного) періоду.  

Разом з цим нагадали платникам, на підставі пункту 281.1 статті 281 ПКУ від сплати земельного податку звільняються: особи з інвалідністю першої і другої групи; фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років; пенсіонери (за віком).

Податківці акцентують, у разі потреби платники можуть звертатись за додатковою інформацією та практичною допомогою до центру обслуговування платників Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області: м. Новодністровськ, м.р.Сонячний, 27"а".