Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Заставнівської ДПІ запрошують платників податків до участі в тренінгах

опубліковано 14 березня 2023 о 09:52

Працівники Заставнівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області постійно проводять для платників податків навчальні тренінги. Відтак запрошують всіх бажаючих відвідати центр обслуговування платників, щоб ознайомитись з порядком декларування доходів громадян, отриманням податкової знижки та новаціями податкового законодавства.

Так, під час проведення чергового тренінгу платникам роз'яснили особливості декларування неоподаткованих доходів, які громадяни отримали в 2022 році. Відтак, подати Податкову декларацію про майновий стан і доходи повинні ті громадяни, які протягом звітного року отримували доходи від фізичних осіб, а не від податкових агентів. Також необхідно подати декларацію у разі отримання доходів від продажу рухомого або нерухомого майна, або ж надання його в оренду, у вигляді отриманих спадщини чи подарунків від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення, а також іноземні доходи. 

Податківці акцентують, що для зручності та спрощення процедури декларування доходів, громадяни можуть скористатися Електронним кабінетом платника податків. За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу. 

Фахівці Заставнівської ДПІ надають платникам практичні рекомендації у заповненні податкової звітності. У центрі обслуговування платників податків у організовано робоче місце, де податківці демонструють всі етапи роботи в «Електронному кабінеті» (від отримання КЕП до надсилання звітності). Зокрема, за допомогою яких програм формується, як підписується електронними ключами та відправляється податкова звітність.