Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські податківці розглянули 48 запитів на публічну інформацію

опубліковано 27 березня 2024 о 09:21

У січні - лютому 2024 року правом на отримання інформації, якою володіє податкова служба області скористались 48 платників податків. Серед запитувачів: 32 фізичні особи-підприємці (уповноважені особи), 9 суб’єктів господарювання-юридичні особи, 7 запитів надійшло від  представників засобів масової інформації. Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

У податковому відомстві зазначають, за результатами розгляду даних звернень, всі запити розглянуто податківцями у терміни згідно вимог чинного законодавства України.

Платникам слід знати, запит на інформацію може бути індивідуальним або колективним. Запити можуть подаватися в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача. Письмовий запит подається в довільній формі.

Крім того, запит на інформацію має містити: ім’я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв’язку, якщо такий є; загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо; підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.

З метою спрощення процедури оформлення письмових запитів на інформацію особа може подавати запит шляхом заповнення відповідних форм запитів на інформацію, які можна отримати в розпорядника інформації та на офіційному вебпорталі ДПС >Головна>Для громадськості>Публічна інформація>Форми подання запиту https://cv.tax.gov.ua/dlya-gromadskosti/dostup-do-publichnoi-info/forma-podannya-zapitu/429839.html 

Поштова адреса  Головного управління ДПС у Чернівецькій області: 58013, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200 А;  офіційна електронна адреса: cv.official@tax.gov.ua.