Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Буковини надійшло понад 38,3 млн грн податку на нерухоме майно

опубліковано 21 березня 2024 о 09:43

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, у січні – лютому 2024 року платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, перерахували до місцевих бюджетів Буковини понад 38,3 млн гривень. У лютому платники перерахували до бюджету 13,3 млн грн податку на нерухомість.

Основна сума сплаченого платежу припадає на власників нерухомості – юридичних осіб. Вони спрямували на розвиток територіальних громад краю 22,9 млн грн податку на нерухоме майно. Жителі області – фізичні особи перерахували майже 15,4 млн грн цього платежу. 

У податковому відомстві нагадують, надходження від податку на нерухоме майно у повній сумі спрямовуються до місцевих бюджетів, тож є одним з важливих бюджетоформуючих платежів громад.

До відома: ДПС розроблено сервіс «Калькулятор податку на майно», який надає можливість громадянам самостійно здійснювати на вебпорталі ДПС розрахунок сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та плати за землю з фізичних осіб.  

«Калькулятор для обчислення сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» розміщено на вебпорталі Державної податкової служби України https://tax.gov.ua/calculatorу блоці «Е-СЕРВІСИ».